Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimi tarafından haftalık olarak gerçekleştirilen hasatta elde edilen ürünler, Belediye Aşevi, Sosyal Tesis ve ihtiyaç sahibi ailelere paylaştırılıyor.

Mevsimine göre üretilen çiçeklerin yanı sıra pek çok sebze yetiştirilirken, ürünler haftalık olarak Belediye Aşevi, Sosyal Tesis ve ihtiyaç sahibi ailelere verilerek değerlendiriliyor.

Uygulama ve Üretim Birimi'nin hayata geçirilmesinin ardından belediyenin önemli miktarda kar sağlandığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Deneyimli ve alanında profesyonel bir kadro ile çalışıyoruz. Ekiplerimiz içerisinde bulunduğumuz yaz dönemini oldukça verimli geçirdiler. Haftalık olarak yetişen ürün grubuna göre hasat yapılmakta” dedi.

Burada yetiştirilen sebzelerin Aşevi, Sosyal Tesis ve ihtiyaç sahibi ailelere paylaştırıldığını kaydeden Başkan Köse, “Serada yalnızca geçtiğimiz hafta 620 kg domates, 100 kg’ın üzerinde salatalık, 200 kg’a yakın fasulye, 300 kg’a yakın da kabak, sivri ve dolma biber ile patlıcan elde edildi” diye konuştu.

Başkan Elif Köse, Uygulama ve Üretim Birimi'nin çiçek üretimine de devam ettiğini hatırlatarak, Müdürlük bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren seranın belediye bütçesine önemli bir katkıda bulunduğunu kaydetti.