HDP İzmir İl binasına 17 Haziran'da silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer'in yargılanacağı dava bugün saat 09.00'da İzmir'de görülmeye başlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yapılan silahlı saldırı sırasında katledilen Deniz Poyraz’ın üçüncü duruşması 29 Nisan (yarın) saat 09. 00'da İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor.  Dava öncesi açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç "Bu tek kişinin yaptığı bir suikast, katliam değildir. Tetikçi belli, katil belli; o tetikçiyi azmettiren kimlerdir?" sorularını sordu. Gezi davasında verilen cezalara tepkisini dile getiren Oluç, HDP'yi kapatma davasına ilişkin olarak da "Bir kez daha iktidara söylüyoruz; il, ilçe örgütlerimize, arkadaşlarımıza yönelik bu saldırılarınızdan vazgeçin. Bu kumpas davalarını sonlandırın. Biz kapısına kilit vurulacak bir dükkan değiliz; HDP bu saldırılarla yılmaz" dedi.

Öte yandan kadınlar tarafından yapılan basın açıklamasında ise "Sadece Gencer değil arkasındaki karanlığın da yargılanması için buradayız" denildi.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre duruşmaya, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile HDP milletvekilleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal’ın yanı sıra Emek ve Demokrasi Güçleri, demokratik kitle örgütleri, sendika temsilcileri, kadın örgütleri, hukuk örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.