Sabiha Gökçen Havalimanı'nı satışıyla ilgili iddialar birbirini izliyor. Bir yandan Kalyon İnşaat'ın adı geçerken diğer yandan dün Ankara'ya gelen Malezya Kralı II. Abdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malezya Kralı Abdullah Şah'ın görüşmesinin ardından resmi akşam yemeği ve devlet nişanı tevcih töreni yapıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Erdoğan, Malezya Kralı II. Abdullah'a "Devlet Nişanı" verdi.


SABİHA GÖKÇEN DE KONUŞULDU

İBB Meclis Üyesi ve Havacılık gazetecisi Ali Kıdık'ın AirportHaber'den aktardığına göre; Malezya Kralı II. Abdullah Türkiye ziyareti kapsamında bugün Malaysia Airports tarafından işletmesi sürdürülen Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda incelemelerde bulunması beklenen II. Abdullah'ın daha sonra burada düzenlenecek bir törene katılacağı öğrenildi. Dün yaklaşık 2.5 saat kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Malezya Kralı II. Abdullah'ın toplantıda Sabiha Gökçen Havalimanı konusunu da gündeme getirdiği iddia edildi. 

KALYON HOLDİNG DE VAZGEÇMİŞ DEĞİL

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili olarak Kalyon Holding'in de ilgisi devam ediyor. Edinilen bilgiye göre; Kalyon Holding yetkilerinin yaklaşık 10 gündür Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili çalışma yürüttüğü ve havalimanının hem finansal hemde yapılan verilerini incelediği öğrenildi. 

Malezya Kralı II. Abdullah'ın bugün gerçekleştirilmesi planlanan ziyareti sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı'nın geleceğine dair durumun netleşmesi bekleniyor.