İSTANBUL (AA) - Sabancı Üniversitesi, yaşanan deprem felaketinin ardından afet risk yönetimi ve afet sonrası müdahale yönetimleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir seminer dizisi başlatıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, "Toplum ve Afet Risk Yönetimi" adıyla düzenlenecek ve 8 hafta sürecek olan seminer programının ilki 28 Mart Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucusu Nasuh Mahruki'nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Seminerlerde deprem afetinin yarattığı toplumsal, psikolojik ve ekonomik etkileri ele alınacak; yönetimsel ve organizasyonel konularda yeni açılımlar üzerinde durulacak.

Bu seminerlerle, doğru sorun tespitleriyle bu alanda oluşabilecek çözümlere de katkı sunulması hedefleniyor. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimler Fakültesi tarafından koordine edilecek seminer dizisi 8 hafta sürecek.

Cenk Alper "1999 ve 2023 yılı Deprem Acil Durum Yönetimi Deneyimlerimiz, Öğrenimlerimiz" başlığıyla, Nasuh Mahruki ise "Türkiye'nin Deprem Gerçeği" başlığıyla birer konuşma yapacak.

Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü Sinema Salonunda düzenlenecek seminerler canlı olarak üniversitenin Youtube kanalından takip edilebilecek.