TSK'ya ait S-400'ler, Samsun'dan Sinop'a test atışları için gönderildi. Sinop Havalimanı, iniş kalkış trafiğine 16 Ekim'e kadar kapatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait S-400 hava savunma sistemlerinin test için Sinop'a getirildiği aktarıldı. Ankara’dan yola çıktığı öğrenilen S-400'ler yolda görüntülendi. S-400'leri Samsun’dan geçerken yurttaşlar cep telefonlarıyla kaydetti. Konvoy Sinop’a ulaşırken, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

HAVA TRAFİĞİ KAPATILDI

Öte yandan Sinop Havalimanı'nın iniş kalkış trafiğine 16 Ekim tarihine kadar kapatıldığı aktarıldı. https://twitter.com/haskologlu/status/1313412114707632129 Test atışlarının 20 Ekim'de yapılacağı öğrenildi. Türk Hava Kuvvetleri, bu konuda NOTAM yayınlayarak havacıları uyardı.

YUNANİSTAN'A MESAJ MI?

Bu test atışı, Yunanistan ile Doğu Akdeniz münhasır ekonomik bölge krizinin yaşandığı, Avrupa Birliği ülkelerinin Yunanistan'a açık destek verdiği bir dönemde geliyor. Sinop, kıta sahanlığı sebebiyle Türkiye'nin füze denemelerinin sık yapıldığı bir il olarak öne çıkıyor.