Rusya gün içinde Ukrayna'ya ikinci kez füze saldırısı yaptı. Ukraynalı yetkililer sabah altyapı tesisilerinin hedef alındığı ilk saldırıdan sonra gelen ikinci saldırı dalgasında Harkov ve Lviv kentlerinde altyapı tesisilerinin vurulduğunu duyurdu.

DNİPRO'DA ENKAZ ALTINDAN 15 KİŞİ ÇIKARILDI

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko başkentte patlamaların olduğunu, hava savunma sistemlerinin hedeflere kilitlendiğini duyururken, Devlet Başkanlığı Ofisi başkan yardımcısı Kirilo Timoşenko Dnipro kentinde bir apartmanın ağır hasar alması sonucu enkaz altında kalanlar olduğunu duyurdu.

Ukraynalı yetkililer daha sonra bölgeye giden acil durum ekiplerinin enkaz altından 15 kişiyi çıkardığını açıkladı. Yaralılar arasında çocukların da olduğu duyuruldu.

Ülke genelindeki hava saldırısı sirenleri Ukraynalıların sığınaklara gitmesine yol açarken, Mikolayiv, Lviv ve Karadeniz kıyısındaki Odesa kentlerindeki hava savunma sistemlerinin füzeleri vurmaya çalıştığı açıklandı.Ülkenin ortasında yer alan Vinnitsya bölgesinde de patlamalar duyuldu.

İlk saldırı dalgasında Kiev ve Harkov'daki altyapı tesislerinin vurulduğu açıklanmıştı. Ukraynalı askeri yetkililer ölü ya da yaralı olmadığını duyurmuş ancak düşen enkazlar Kiev bölgesinde bir yerde yangına yol açmış, başkent dışındaki bazı evlerde de hasar meydana gelmişti.

SUNAK UKRAYNA'YA CHALLENGER 2 TANKLARI GÖNDERECEK

Diğer yandan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, İngiltere’nin Ukrayna’ya Challenger 2 tankları göndereceğini ifade etti.

Başbakan Sunak, İngiltere’nin Challenger 2 tankları ve ek topçu sistemleri sağlanması da dahil olmak üzere ülkesinin Ukrayna’ya desteğini arttıracağını belirtti. Sunak ayrıca, kendisinin ve İngiltere hükümetinin Ukrayna’nın avantajlarını kullanmasına, Rusya’ya karşı savaşı kazanmasına ve kalıcı bir barışı sağlanmasına yol açacak türden bir desteği hızla sağlamak için uluslararası ortaklarla yoğun bir şekilde çalışacaklarını vurguladı. Son adımla birlikte İngiltere Ukrayna'ya muharebe tankları göndereceğini açıklayan ilk Batılı ülke oldu. Daha önce Polonya , Ukrayna'ya Leopard tankları göndermişti.