Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 15'inci güne girildi. Ülke genelinde çatışmalar sürerken, görüşmeler de devam ediyor.

20.20 - AB KOMİSYONU BAŞKANI, HASTANEYE YAPILAN SALDIRI SAVAŞ SUÇUDUR 

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kamu yayıncısı France Info'ya yaptığı açıklamada, Mariupol kentindeki doğum hastanesine yönelik saldırının insanlık dışı, iğrenç ve acımasız olduğunu söyledi.

Bu saldırının "savaş suçu" sayılabileceğine inandığını ifade eden von der Leyen, bu saldırıya ilişkin soruşturmanın açılması gerektiğini vurguladı.

19.00 - PUTİN, PETROL FİYATLARI RUSYA YÜZÜNDEN ARTMIYOR. HALKLARINI KANDIRIYORLAR

Putin, ABD’de petrol ürünlerinde fiyatların Rusya yüzünden artmadığını söyledi. "ABD, Rus petrolü ithalatını durdurdu ve artan fiyatlar için bizi suçluyor. Halklarını kandırıyorlar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,hükümet yetkilileriyle video konferans yöntemiyle Rusya’daki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin, Rusya’nın enerji tedarikinde tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

"Rusya’ya yönelik dostane olmayan adımlar atan ülkelerde vatandaşlara kemerleri sıkmaları, daha sıkı giyinmeleri tavsiye ediliyor. Kötüleşen durumlarının gerekçesi olarak bize uygulanan yaptırımlara işaret ediyorlar. Bu çok garip, çünkü biz enerji tedarikinde tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz."

13.19 - NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG, YARIN TÜRKİYE'YE GELECEK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek. NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Stoltenberg, Antalya Diplomasi Forumu'na katılarak burada konuşma yapacak.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Mariano Grossi de Antalya Diplomasi Forumu'nun katılımcıları arasında yer alacak. Grossi, sosyal medyadaki açıklamasında, Antalya'da Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğinin acilen sağlanması konusunda görüşmeler yapacağını bildirdi.

12.54 - ANTALYA'DA TARİHİ ZİRVE SONA ERDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, zirve sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Lavrov insani koridor için kararlı bir tavır sergilemedi. Ateşkes konusunda ilerleme gösteremedik" dedi.

Kuleba, şöyle devam etti: "Lavrov'un talepleri teslimiyet listesi gibi. Diplomasiye hazırız ama kendimiz savunmaya da hazırız."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Zirve kararı Erdoğan ile Putin'in görüşmesinde alındı. İnsani konuları ele aldık. İnsani koridor önerdik. Çözüme yönelik her girişimi destekliyoruz. Müzakerenin yerini hiçbir şey tutmaz. Siviller gönüllü birlikler tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Lavrov ayrıca, "Rusya sınırı yakınında biyolojik çalışmalar yapılıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Ukrayna krizine ilişkin üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada, "Temennimiz barışın sağlanması, çabamız sürecek" diye konuştu.

12.30 - İNGİLTERE'DEN YENİ YAPTIRIMLAR

Rus iş insanları İgor Seçin, Aleksey Miller, Andrey Kostin, Nikolay Tokarev ve Oleg Deripaska'nın mal varlıkları donduruldu.

11.45 - ANTALYA'DAKİ TARİHİ ZİRVEDEN İLK KARE

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba aynı masada.

FNedHnpXsAMPlMw

11.27 - LAVROV İLE KULEBA'NIN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Diplomasi Forumu kapsamında Antalya'da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı evlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla 3'lü formatta barış görüşmesi gerçekleştirilirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba savaşın başladığı günden beri ilk defa temas kuruyor.

10.45 - RUSYA: ARTIK AVRUPA KONSEYİ'NDE YER ALMAYACAĞIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Rusya artık Avrupa Konseyi'nde yer almayacak" açıklamasını yaptı. Rusya Dışişleri, Avrupa Konseyi’nde NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çoğunluğu oluşturduklarını belirterek, “Bırakalım Rusya olmadan birbirleriyle iletişim kursunlar” dedi.

10.30 - ÇAVUŞOĞLU LAVROV'LA GÖRÜŞÜYOR 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki Antalya’daki görüşme başladı. 

10.20 - IMF, UKRAYNA İÇİN 1,4 MİLYAR DOLARLIK PAKETİ ONAYLADI 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna için 1.4 milyar dolarlık bir acil yardım paketinin onaylandığını duyurdu.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, “Savaş bitip, kapsamlı bir hasar tespiti yapıldığında, yeniden inşa için daha büyük bir pakete ihtiyaç olacağını” söyledi.

Dünya Bankası da hibe ve kredilerden oluşan yaklaşık 800 milyon dolarlık bir paket açıklamıştı.

10.00 - ÇAVUŞOĞLU, KULEBA İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile üçlü toplantı öncesi ikili görüşmemizi gerçekleştirdik" dedi.

09.50 - RUSYA VE ANTALYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYA'DA

Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Türkiye arabuluculuğunda gerçekleşecek toplantı için Antalya’ya geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da Antalya'ya geldi. İki bakan burada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı müzakerelerde savaşın sona erdirilmesini görüşecek.

09.00 - ABD'DEN UKRAYNA'YA 13.6 MİLYAR DOLAR

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya 13,6 milyar dolarlık yardım sağlayacak tasarıyı onayladı.

Meclis'in çoğunluğunun oyuyla geçen tasarıya göre ayrıca 30 Eylül'e kadar federal hükümete 1,5 trilyon dolarlık kaynak sağlanacak.