Yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık planlaması yapan Henley & Partners'ın verilerine göre, Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyon nedeniyle bu yıl 15 bine yakın dolar milyoneri Rusya'yı terk edecek.

Araştırma, son 10 yılda Rusya'dan ayrılmayı tercih eden varlıklı insan sayısının her yıl arttığını gösteriyor. Bu da, milyonerler için ülkede ciddi problemlerin hüküm sürdüğüne işaret ediyor. Ayrıca tarihsel açıdan zenginlerin ülkeyi terk etmesi, çöküş habercisi olarak yorumlanıyor.

UKRAYNA ZENGİNLERİNİN YÜZDE 42'Sİ

Henley & Partners analistleri, aynı şekilde Ukrayna'dan da farklı ülkelere milyoner göçü olacağını tahmin ediyor. Yıl sonuna kadar ülkeden ayrılacak milyoner sayısını da 2 bin 800 olarak açıklıyor. Bu da ülkedeki milyonerlerin yüzde 42'si anlamına geliyor.

HEDEF ÜLKELER DEĞİŞTİ

Ülkelerini terk etmeye hazırlanan Rus ve Ukraynalı milyonerlerin odak noktasında ise Birleşik Arap Emirlikleri, Malta, Monaco ve Mauritius var. Uzmanlara göre, milyonerlerin daha önce tercih ettikleri ABD ve İngiltere, artık özellikle zengin Ruslar için eskisi kadar rahat ülkeler değil.