Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol’un alındığını ilettiği aktarıldı.

Rus medyasının aktardığı habere göre; Şoygu'nun Putin'e kontrolün ele geçirildiğini açıklamasının ardından Putin'den ilk açıklama geldi. 

Putin'in Mariupol'ün ele geçirilmesini büyük başarı olarak tanımlayarak Şoygu'yu başarılı operasyon için tebrik ettiği kaydedildi.

"1478 UKRAYNA ASKERİ TESLİM OLDU"

Putin ayrıca Mariupol'de Ukraynalı askerlerin bulunduğu çelik fabrikasına baskın yapılmamasını söyleyerek orduya bekleme talimatı verdi. 

Şoygu ise fabrikadaki Ukraynalı askerlere ilişkin "Azovstal Çelik Fabrikası'nda bulunan 1478 Ukrayna askeri teslim oldu, hala 2 bin asker bulunuyor" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA'DAN AZOVSTAL FABRİKASI İÇİN ACİL İNSANİ KORİDOR TALEBİ

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, ülkesinin Rusya'dan Mariupol bölgesindeki Azovstal fabrikasından acil bir tahliye koridorunu açmasını talep ettiğini bildirdi.

Vereşçuk, yaptığı açıklamada, "Orada yaklaşık 1000 sivil ve 500 yaralı asker var. Hepsinin bugün Azovstal'dan çıkarılması gerekiyor. Dünya liderlerini ve uluslararası toplumu, çabalarını şimdi Azovstal'a odaklamaya çağırıyorum. Şimdi bu, insani çabalar için kilit bir nokta ve önemli bir an" dedi.