Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılını kutladı. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Vladimir Putin, 2022 yılında iki ülkenin birçok alanda iş birliği önemli ölçüde genişlettiğini, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'de bölgesel bir gaz merkezinin inşası da dahil olmak üzere uzun vadeli bölgesel enerji güvenliğini sağlamak için önemli ortak projeler üzerinde başarıyla çalıştıklarını belirtti. Rus lider ayrıca, birlikte hareket ederek Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğini, halklarının yararına ve Avrasya'da daha fazla istikrar ve güvenliğin çıkarına olacak biçimde her alanda geliştirebileceklerine olan inancını dile getirdi” dendi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılını kutladığına ilişkin açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Rusya Devlet Başkanı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a içten yeni yıl tebriklerini ileterek, zorlu uluslararası duruma karşın Rusya ve Türkiye arasındaki karşılıklı fayda sağlayan ilişkilerin hızlı bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Vladimir Putin, 2022 yılında iki ülkenin birçok alanda iş birliği önemli ölçüde genişlettiğini, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'de bölgesel bir gaz merkezinin inşası da dahil olmak üzere uzun vadeli bölgesel enerji güvenliğini sağlamak için önemli ortak projeler üzerinde başarıyla çalıştıklarını belirtti. Rus lider ayrıca, birlikte hareket ederek Rusya ve Türkiye arasındaki iş birliğini, halklarının yararına ve Avrasya'da daha fazla istikrar ve güvenliğin çıkarına olacak biçimde her alanda geliştirebileceklerine olan inancını dile getirdi.”

Putin ayrıca, Abhazya, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Güney Osetya, Bolivya, Brezilya, Macaristan, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, Vietnam, Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Küba, Nikaragua, Sırbistan ve Suriye’nin devlet başkanlarının da yeni yılını tebrik etti.