RTÜK, 22 Şubat’ta, oyçokluğu ile Yıldız EN TV hakkında idari para cezası kararı almıştı. Karara göre; moderatörlüğünü Gülgün Feyman’ın yaptığı “Deprem Özel” yayınında; “RTÜK büyük rakamların kullanılmasını istemiyor... Hatta bu iktidar döneminde, işte geçmişteki tabii afetlerde ısrarla yangınlar dahil kullanmamaya çalışıyorlar. Nasıl bir art niyette olduklarını tabi ki düşünebiliyorum... Bakın hastaneler, havalimanları, yollar, bunlar devlet ihaleleri ile yapıldı. Yandaşlar yapıldı… Bu iktidar bu ülkenin kefenlik paralarını, ihtiyat akçelerini harcadı… Hazırda paranız olması lazım... Var mı hazırda paranız? Yok biliyor musunuz? Hepsini tükettiler. Lüks uçaklar, saraylar...” ifadeleri kullanıldı.

RTÜK kararında bu ifadelerin; “İzleyici kitlenin doğruluktan uzak ve yanıltıcı bir bilgi ile karşı karşıya bırakıldığı, söz konusu tavrın sorumlu ve güvenilir yayıncılık anlayışının yanı sıra tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkeleriyle de bağdaşmadığı” iddia edildi.

Üst Kurul, oyçokluğu ile kanala, reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında idari para cezası uygulanması kararı aldı. 85 bin 738 lira para cezasına ilişkin karar, kanal yönetimine iletildi.