Konuralp, “Bu çok doğru ve yerinde bir karar. Ancak nihai bir karar değil. İlerleyen aylarda RTÜK’ün kararı ve TELE1’in başvurusu esastan görüşülecek. Hem haksız kararın mimarı RTÜK’ün savunması, hem de mağdur yayıncı kuruluş TELE1’in savunması alınacak. Karara karşı oy kullanan bizim de muhalefet şerhlerimiz mahkemeye ulaştırılacak. Ben inanıyorum RTÜK’ün kararı, nasıl bir hukuk düzeninin içinde bulunuyorsak bulunalım, TELE1 lehine kalıcı olarak bozulacak” açıklamasını yaptı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Okan Konuralp, üst kurulun Tele 1 televizyonuna verdiği üç gün süreli yayın durdurma cezasının mahkeme kararıyla durdurulmasını değerlendirdi. Konuralp, ANKA Haber Ajansı’nın mahkeme kararı ile ilgili sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

“RTÜK, geçtiğimiz hafta aldığı ve kesinlikle hukuksuz olan; fikir, ifade ve basın özgürlüğüne, siyaset yapma özgürlüğüne aykırı olan kararını resmi olarak yayıncı kuruluşa tebliğ etmesi gerekiyordu. Ancak bu tebligatla birlikte yayıncı kuruluş yani TELE1, mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yapabilirdi.

Ve mahkeme kararından da görüyoruz ki TELE1, tebligatın ulaşmasının ardından yürütmenin durdurulması başvurusu yapmış.

Kararın gerekçesinden de görüleceği üzere yürütmeyi durdurma kararı, diğer gerekçelerle birlikte esasta, ‘işlemin yani ekran karartma kararının, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği’ gerçeğine atıfla alınmış.

Bu çok doğru ve yerinde bir karar. Ancak nihai bir karar değil. İlerleyen aylarda RTÜK’ün kararı ve TELE1’in başvurusu esastan görüşülecek. Hem haksız kararın mimarı RTÜK’ün savunması, hem de mağdur yayıncı kuruluş TELE1’in savunması alınacak. Karara karşı oy kullanan bizim de muhalefet şerhlerimiz mahkemeye ulaştırılacak. Ben inanıyorum RTÜK’ün kararı, nasıl bir hukuk düzeninin içinde bulunuyorsak bulunalım, TELE1 lehine kalıcı olarak bozulacak.”