RTÜK Üyesi Okan Konuralp, İlhan Taşçı'nın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in talebi ve AKP ile MHP'lilerin oyları ile toplantıya alınmamasının ardından açıklamalarda bulundu. 

"HEP BİRLİKTE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

FOX, Habertürk gibi televizyon kanallarına verilen cezalara değinen Konuralp, "Doğru durduğumuz için eğriler belasını bulmaktadır ki bela da 'İçinden çıkılması güç durum' demektir. Biten bir dönemin hezeyanlarına kapılmadan hep birlikte yolumuza devam edeceğiz; 'Herkes için adalet' diyerek. Kimsenin şüphesi olmasın, başaracağız…" dedi.

"O KADAR HIZLI GELİYOR Kİ ALEVLER, KABUS GİBİ" İFADESİNE CEZA

RTÜK Üyesi Konuralp'ın yaptığı açıklamada, "Muhabirinin 'O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…' ifadesini de kullandığı canlı yayını nedeniyle FOX TV’ye para cezası verdi" dedi.

AŞI KARŞITLIĞINA TEPKİYE DE CEZA

Fatih Altaylı'nın sözleri nedeniyle Habertürk televizyonuna da ceza verildiğini belirten Okan Konuralp, "RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. Aşı karşıtları eminim “RTÜK’ün bu akıl/ bilim dışı desteğini” unutmayacaktır! " mesajını paylaştı.

Konuralp'ın sosyal medya hesabından toplantı hakkında paylaştığı mesajları şöyle:

RTÜK’ün bugünkü toplantısı, çökmekte olan bir siyasi iradenin hezeyanlarına sahne oldu. Meraklısı için not: “Hezeyan” saçmalama, demek.

1. Kurul üyemiz İlhan Taşçı, ishas-ı rey yaptığı gerekçesiyle, -Ebubekir Şahin’in talebiyle- oy çokluğuyla toplantıdan çıkartıldı. Bu karar kurulun hukuk tanımaz hezeyanlarının ilk örneğiydi.

2. Devamında, Muhabirinin “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…” ifadesini de kullandığı canlı yayını nedeniyle FOX TV’ye para cezası verdi.

3. RTÜK, Ebubekir Şahin’in “Yangın haberlerine sansür” talimatına yönelik -aralarında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Ağır sansür altındayız” tepkisinin de olduğu- açıklamaları, yorumlarıyla haberleştiren kanalları da cezalandırdı; yani doğrudan siyasilere de sansür uyguladı.

4. RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. Aşı karşıtları eminim “RTÜK’ün bu akıl/ bilim dışı desteğini” unutmayacaktır!!!

5. CHP Milletvekili Atila Sertel’in Mehmet Barlas hakkındaki sözlerine de siper olan RTÜK, sansür talimatına tepkiler de dahil orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle 6 kanala, toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi.

6. Son sözüm şu olsun: Doğru durduğumuz için eğriler belasını bulmaktadır ki bela da “İçinden çıkılması güç durum” demektir. Biten bir dönemin hezeyanlarına kapılmadan hep birlikte yolumuza devam edeceğiz; “Herkes için adalet” diyerek. Kimsenin şüphesi olmasın, başaracağız…

NE OLMUŞTU?

RTÜK, “yangınları göstermeyin” talimatına uymadıkları gerekçesiyle Fox TV, Habertürk, Halk TV, KRT ve Tele 1’e yönelik cezaları görüşeceği skandal bir toplantı kararı almıştı. Söz konusu kararı RTÜK üyesi CHP’li İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından şu şekilde duyurmuştu: ”RTÜK, “yangınları göstermeyin” talimatına uymadıkları gerekçesiyle Fox TV, Halk TV, Habertürk, KRT ve Tele1 kanallarına idari para cezasını yarınki Üst Kurul toplantısında görüşecek” diye yazan Taşçı, ”Siz misiniz RTÜK’ün “sansür” talimatını yok sayıp halkı doğru bilgilendiren! Daha bitmedi."