Rize'de şiddetli yağış iki gündür etkisini sürdürürken, merkeze bağlı Elmalı köyünde bulunan Elmalı İlkokulu'nun bahçesi heyelan nedeniyle çöktü.

Ayrıca köyde heyelanın sürüklediği toprak birikintisi, Memiş Aksu'ya ait tek katlı evin bir bölümüne doldu. Bölgedeki bazı evleri ise su bastı. 

MUHTARDAN YARDIM ÇAĞRISI

AA'nın aktardığı habere göre, Elmalı köyü muhtarı Mehmet Salih İşyar, dün akşam saatlerinde aşırı yağış olduğunu belirtti ve sağanak nedeniyle çöken okulun bahçesinin bir an önce yapılması için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

"TEDBİR AMAÇLI EVLERİ BOŞALTTIK"

Merkeze bağlı Muradiye beldesinde de yağış nedeniyle bazı yerlerde ufak çaplı heyelanlar oldu. Beldeye bağlı Kömürcüler Mahallesi muhtarı Ekrem Yazıcı, yağmur nedeniyle evlerin arkasından aşağıya heyelan geldiğini vurgulayarak, "Arkadaşlar bize haber verdi, biz de tedbir amaçlı evleri boşalttık. Bazı vatandaşları dün akşam evlerimizde misafir ettik, 26 vatandaşımızı ise camide yatırdık" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden İsmail Aksu ise tedbir amacıyla evi boşalttıklarını, geceyi çocukları ile camide geçirdiğini aktardı.