Eğitimci Kenan Bıyık, 2023 seçimleri için CHP’ den aday adaylığını açıkladıRİZE (İGFA) - Eğitimci Kenan Bıyık CHP’ den Rize Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Bıyık açıklamasında, bir asırlık bir partiden daha önce iki kez aday olduğunu anımsatan Kenan Bıyık, "Bu gün aday adaylığım hayatımın en mutlu günüdür. İkincisi şu iş gününde şu kalabalığı görünce ülkem adına, Rize’m adına, partim adına 30 yıl bu parti için mücadele eden bir insan olarak sizlerle gurur duyuyorum. Rize’ de 4 kez seçime girdim. Her zaman şunu söyledim. Ben İstanbul’ dan Ankara’ dan mazbata verseniz kabul etmem. Ben Rizeliyim. Babam, dedem bize bir şey öğretti. Babam öldükten 24 yıl sonra bu millet andı. Rizeli’ nin gönlünü kazan dediler bana büyüklerim. Ben Rizelinin gönlünü kazandığımı inanıyorum” diye konuştu.

HAYIRLISI İSE ADAY OLMAK İÇİN DUA EDİYORUM

CHP Rize Milletvekili Aday Adayı Kenan Bıyık,  CHP’nin Rize’den aday adayı olarak çok çalışacaklarını söyledi.

"Rize’nin konumu belli, oyu da belli" diyen Bıyık, "Bu nedenle iktidar ortağı olmayan bütün partiler bir ittifak halinde olursak başarıya ulaşırız. Değişen seçim sisteminde bu elzem haline geldi. Genel merkezin desteği her adaya vardır. Aday adayı olan herkes genel merkezin desteğini alır. Ben aday adayı olmak istiyorum diyen herkese genel merkez git çalış der. Bana da bu söylendi, gelip çalışmalarımı sürdürüyorum" diye konuştu.