Rize Valiliği, Cengiz Holding’in İşkencedere Vadisi’nde açılmak istenen taş ocağına karşı protestoların sürdüğü İkizdere ilçesinde her türlü eylem ve etkinliğe 15 gün süreyle yasak getirdi.

Rize Valiliği, Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağına karşı protestoların devam ettiği İkizdere’de her türlü eylem ve etkinliği on beş gün süreyle yasakladı.

Valilik, İkizdere ilçe sınırları içinde “farklı kesimler arasından gerilim yaşanmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, koronavirüs salgınına karşı halk sağlığının korunması” gerekçesiyle yasak kararının alındığını belirtti. Alınan kararla, İkizdere ilçe sınırları içinde “yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, açık ve kapalı yer toplantısı yapma, yüksek sesli yayın yapan araçlar ile konvoy düzenleme, imza kampanyası, konser, şenlik ve miting düzenleme, el ilanı, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve poster asma, toplu karşılama ve uğurlama, basın açıklaması yapma vb. “ etkinlikler on beş gün süreyle yasaklandı.