Rize Fındıklı Belediyesi’nin düzenlediği 11 Ağustos’ta başlayan ve 21 Ağustos’ta bitecek olan “Yeşil Altın Gümüş Deniz” Festivali ülkenin dört bir yanından gelen yurttaşların katılımıyla devam ediyor. “Fındıklıda MECİ var” çağrısıyla CHP’li Fındıklı Belediyesi’nin düzenlediği “Yeşil Altın, Gümüş Deniz” Festivali’nin amacı, yörenin geleneksel kültürünü tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Yalnızca Rize’nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen Festival bölgede oldukça dikkat çekiyor.

FESTİVAL LAZCA TÜRKÇE TÜRKÜLERLE BAŞLAMIŞTI

11 Ağustos’ta başlayan ve 21 Ağustos’ta sona erecek olan Festival Fındıklı Tahir Ağa Köprüsü’nden Lazca ve Türkçe türkülerle başlamıştı. Festival’in ilk gününde, gündüzleri paneller, söyleşiler ve geceleri ise çeşitli müzik gruplarının sahne aldığı onlarca yurttaşın katıldığı konserler düzenlenmiş kentin Cumhuriyet Caddesi boyunca kültürel ve sanatsal ürünlerin sergilendiği stantlar kurulmuştu.

BRİÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

Festivalin 4. Gününde ise gündüz briç turnuvası düzenlendi. Akşam ise, Sümer Köyü’nde forum ardından müzisyen Rafet Özpehlevan’ın sahne aldığı konser etkinliği düzenlendi. Gece geç saatlere kadar devam eden konserde onlarca yurttaş yöresel müzikler eşliğinde coşkuyla horon oynadı halay çekti. “Yeşil Altın, Gümüş Deniz” Festivali çeşitli etkinliklerle bugünde devam edecek Festival 21 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek.