Rize’de, eski Halkevleri Fındıklı Şube Başkanı Şenol Terzioğlu, dün; sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dün gözaltına alındı. Terzioğlu; sosyal medya paylaşımlarıyla “terör örgütünü övmek, terör örgütü propagandası yapmak” ve depremle ilgili “halkı yanıltıcı paylaşımlarda bulunmak” ile suçlandı. Terzioğlu’nun suçlandığı sosyal medya paylaşımları arasında, Halkevleri Artvin Şube Başkanı’nın ANKA Haber Ajansı’na deprem ile ilgili verdiği demeç de yer aldı.  

Edinilen bilgiye göre Terzioğlu’na, Emniyet’te; “Deprem bölgesinde devletin yetersiz olduğu, devletin görevinin yapamadığı şeklindeki haberi herkese açık olarak paylaşmaktaki amacınız nedir" sorusu yöneltildi. Terzioğlu, “Bu tarz paylaşımlar yaparak eksik ve yanlış olduğunu düşündüğüm şeylerin daha hızlı tamamlanabileceği ya da düzeltilebileceğini düşündüğümdendir” yanıtını verdi.

Terzioğlu’nun, depremle ilgili yanıltıcı bilgi paylaştığı suçlaması karşısındaki savunmasının; “Deprem bölgesindeki vatandaşların depremden sonra yeteri kadar destek almadıklarını düşündüm. Böyle düşünmeme sebep olan şey ise yine sosyal medya, basın, kamuoyu, il valisinin yaptığı açıklamalar, vatandaşların beyanları ve haberlerdeki bilgi akışıdır” yanıtını verdi.

Terzioğlu’nun avukatı Eray Güven ise, "Deprem dönemine ilişkin müvekkilimin paylaşımları ifade özgürlüğü kapsamında, eleştiri sınırını aşmayan ve büyük bir kısmı da aksaklık olduğuna dair yöneticilerce doğruluğu kabul görmüş paylaşımlardır. 12 Eylül öncesi ile ilgili paylaşımlarda ise suçu ve suçluyu övme amacı taşımamakta ve terör örgütü propagandası yapılmamaktadır, suç işleme kastı yoktur" dedi.

Şenol Terzioğlu bugün Pazar Adliyesi’nde yargı karşısına çıktı. Terzioğlu savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemede yapılan sorgulama sonrası Terzioğlu, yurtdışı yasağı ve ayda iki kez ikametine en yakın karakola imza vermek şartıyla serbest bırakıldı.