İdlib'te yaşanan krizin ardından Rusya'nın öncülüğünde Rusya, İran ve Türkiye'nin Tahran'da bir araya geleceği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, gerginliğin arttığı Suriye'nin İdlib kenti için yeni bir gelişme yaşandı. Ajans, Türkiye, Rusya ve İran'ın Tahran'da İdlib konulu bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Toplantının Mart ayında yapılacağı kaydedildi. Ajansa konuşan bir Türk yetkili ise, başkent Tahran'daki görüşme öncesi Moskova'dan bir heyetin Ankara'ya geleceğini söyledi. Türk yetkili, Türkiye ve Rusya'nın bölgedeki istikrarın sağlanması için, İdlib etrafında ortak devriyeyi, seçeneklerden biri olarak ele aldığını belirtti.

RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDA İDLİB GERİLİMİ

Dün, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İdlib'e operasyon an meselesi" çıkışında bulunmuş, Rusya'dan ise cevap gelmişti. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Suriye Ordusuna karşı bir Türk askeri operasyonu olabilecek en kötü senaryodur. Ankara ile temaslarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" denilmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye ile Suriye konusu üzerine Moskova'da yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını açıklamıştı.