Ressam Funda İyce Tuncel’in “Blossom” isimli 57. kişisel sergisi, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Canvas Art Gallery’de açıldı. Açılışta konuşan Tuncel, sanatının yaşadıklarını yansıttığını belirterek, "Ben resim yaparken apayrı süreçler yaşıyorum. Yaşadıklarımı resmediyorum. Resimlerime isim koymayı düşünmem, koymam da. Çünkü isterim ki karşımdaki kendi hikayesini kendi oluştursun. Buna çok önem veriyorum" dedi.

"HER ŞEYİN TEMELİ DOĞA"

Tuncel, 1995 yılından beri sergiler açtığını aktararak, her zaman üretmeye çalıştığını belirtti. Her şeyin temelinde doğa olduğuna dikkati çeken Tuncel, şunları söyledi:

"Bu sergide baharı resmettim. Herhalde biraz da soyutlamak istedim. Biraz kadınlar, kuşlar dinlensin istedim ve çiçekler çalıştım. Fakat bu çiçekleri çok soyut çalıştım. Hani böyle tam çiçek imgesi değil de aslında o içimdeki yaratının getirdiği coşkuyla biraz renk oynamaları, biraz leke oynamaları, farklı teknik denemeleri yaptım."

Tuncel, her dönemsel çalışmayı sevdiğini belirterek, "Önce peyzajlar çalıştım. Sonra kadın ve kuş resimleri yapmaya başladım. Kadınları irdeledim, hikayeler girdi işin içine ardından. Sonra bir dönem göç imgeleri çalıştım. Sürgüne uğramış Türklerin yaşadıkları, sorunlarını... Bunları resmettim. Sona Aşık Veysel'in türkülerini resmettim. Ben dönemsel çalışmayı seviyorum. Örneğin bu resimler biraz dokulu resimlerdir. Biz buna ressam dilinde boya hamuru diyoruz" değerlendirmesini yaptı.  

 "İNSANLIK VAR OLDUKÇA UMUT TÜKENMEZ"

"Sanatçı sevgiyi umudu aşılar" diyen Tuncel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pandemi herkesin zor günler geçirmesine neden oldu. O salgından kaynaklı yalnızlık, o evlere kapanma durumlarını birçok insan yaşadı. Bizleri sarstı ama o zamanda doğanın değerini anladık. Bu resimlerde umut, mutluluk, bahar var. Nokta ile başlayan resimler bunlar. Nokta her şeyin başı ve sonu. Onun etrafında dönen soyutlanan bir şey. Hikayenin evrenselleşmesi hep bahar teması. Benim de buna ihtiyacım vardı. Çok mutlu çalıştım onun için. Sanat cesaret ister. Sanatçı bir şeye saplanıp kalmamalı. Sanatçı her zaman denemeli. Rahmetli Ressam Adnan Turani hocamız da ‘Fırçanız hiç kurumasın ama her zaman deneyin’ derdi. Bu sergi de böyle bir dönemimin sonucu ortaya çıktı. Çok mutluyum. Tüm sanatseverleri sergimi ziyarete bekliyorum. Son olarak şunu söylemek isterim. İnsanlık var oldukça umut tükenmez. Her türlü olumsuzluğa karşın içinizdeki bahar hiç sönmesin. Hep çiçeklenelim, çiçek açalım.”

Sergiye, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çaban, eski Artvin Valisi Kemal Cirit, gazeteci Şükrü Küçükşahin ve Atılgan Bayar ile çok sayıda sanatsever katıldı.