Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TÜSİAD ile “reform” görüşmesi yaptı. Elvan, görüşmelerin yarın TOBB ile devam edeceğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “reform” açıklamalarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Bahadır Balkır ve Murat Özyeğin ile TÜSİAD yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

"VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

Bakan Elvan, Twitter hesabından TÜSİAD ile yapılan görüşmeyi şu ifadelerle değerlendirdi: "Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile iş dünyasının görüşlerini alacağımız toplantılara başladık. İlk görüşmemizi TÜSİAD heyeti ile gerçekleştirdik. Verimli bir toplantı oldu. Görüşmelerimizi yarın TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) heyetiyle, önümüzdeki günlerde de diğer kuruluşlarla sürdüreceğiz." Bu toplantıyla "ekonomi ve hukuk reformu" görüşmelerinin ilki gerçekleştirilmiş oldu.