Casusluk’ suçlamasıyla 21 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve ülkesi ABD’ye dönmesine izin verilen ABD’li Rahip Andrew Brunson, Türkiye’de tutuklu kaldığı sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Halktv.com.tr’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Brunson, Türkiye’nin masum olduğunu bildiğini belirterek, “Bakalım kullanabilir miyiz?” diye kendisini içeride tuttuğunu dile getirdi.

"FETÖ'YÜ İSTEDİLER"

İki ülke arasında diplomatik krize neden olan Brunson, Türkiye’nin uzun bir talep listesi olduğunu ifade ederek, “FETÖ’yü istediler. Erdoğan, açıkça söyledi televizyonda. ‘Papazımızı verin, biz de papazınızı…’ Birkaç defa anlaşmış hükümetler. Sonra Türkiye çekiliyor. ‘Hayır, daha fazla istiyoruz’ diye. Amerika’nın veremeyeceği bir şey istediler” açıklaması yaptı.

Brunson, ne istendiği sorusuna, “Birçok şey. ‘Halk Bankası meselesini çözelim’ gibi. Suriye’de bazı şeyler. Trump ise ‘Verebileceğim bir şey isteyin’ dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Bu bir yargı süreci, Amerika’nın bırakılmasını istemesi hakarettir’ diyordu. Bunları söylerken, biliyordum ki, perde arkasından pazarlığımı yapıyorlar. Hep karşılık olarak bir şey istediler. ‘Bırakırız ama şunu verin’ gibi. Beni öyle kullandılar” yanıtını verdi.