Kızı Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünün ardından yıllardır adalet mücadelesi veren baba Şaban Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP Milletvekili Nurettin Canikli’ye dava açılması için dilekçe vermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şaban Vatan’a yanıtı "Soylu ve Canikli yargılanamaz" oldu.

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, kızının ölümüyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gerekli soruşturmayı yapmadığı ve AKP milletvekili Nurettin Canikli'nin olayı örtbas ettiği gerekçesiyle haklarında dava için dilekçe vermişti.

"TBMM'DE OYLAMA İLE SORUŞTURMA AÇILABİLİR"

Şaban Vatan'a Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen yanıtta, "Her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu, ancak TBMM’de yapılacak bir oylama sonucu haklarında soruşturma açılabileceği" fadesine yer verildi.

"HER İKİ İSMİN DE DOKUNULMAZLIĞI VAR"

Yanıtta her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu, ancak TBMM’de yapılacak bir oylama sonucu haklarında soruşturma açılabileceği, soruşturma yetkisinin TBMM’de olduğu, bu konunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının görev yetkisinde olmadığı belirtildi.