Kremlin resmî web sitesinde bulunan açıklamaya göre, Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılacak genç girişimci, mühendis ve bilim insanları ile 9 Haziran'da Moskova'da bir araya geldi. Medya Gündemi'nden Fuad Takarov’un aktardığına göre Putin, yaptığı konuşmada, Rusya'nın hiçbir zaman kapalı ekonomiye sahip olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirtti. Putin Türkiye, Çin ve Hindistan başta olmak üzere bazı ülkelerle olan ticari ilişkilerin artmasını örnek gösterdi.

Putin, "Sanırım, Çin ile zaten 140 milyar dolarlık bir hacmimiz var. Geçen yıl ticaretimiz yüzde 34 ve Hindistan ile yüzde 87 arttı" dedi. Türk-Rus ticari ilişkilerini de örnek veren Putin "Türkiye ile ticaretin yılın ilk yarısında ne kadar arttığını biliyor musunuz? Yüzde 230, yani ik-üçkat. Nedeni belli ama yine de..." dedi.

“Yüksek enflasyon var”

Türkiye'deki ekonomiye de dikkat çeken Putin "Onların da yüksek enflasyon ve benzeri sorunları var. Fakat, bu ülkenin gelişimi ve avantajları da var. Birlikte çalışırsak ve istersek, o zaman sadece artıları alırız" dedi. Putin "Asya'nın bu ülkelerindeki ekonomik büyüme oranları yaklaşık yüzde 5. ABD'de 1.7, avro bölgesinde ise son 10 yılda yüzde 1" diye konuştu.