Fransız haber ajansı AFP’nin aktardığına göre, Putin, televizyonda yayınlanan bir hükümet toplantısında “Bazı bölgelerdeki doğal afetlerin genişliği ve yapısı tam anlamıyla benzersiz” dedi ve çevre sorunları ile ‘derinlemesine ve sistematik’ olarak mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı nüfusu nispeten az olan Yakutistan’da yangınların söndürülmesi için ulusal bir merkez kurduğunu açıklamış ve merkezin afetleri yakından takip edeceğini belirtmişti.

Bakanlık, şu anda Sibirya’nın en soğuk bölgesi olarak kabul edilen bölgede yangınlarla mücadelede çalışan 5 binden fazla görevliye yardım etmek üzere 200 uzmanın daha gönderildiğini açıkladı.

Sibirya’da her yıl mevsimsel olarak orman yangınları çıkıyor ancak bölge son yıllarda daha yoğun yangınlara tanık oluyor. Rusya iklim otoriteleri bu durumu iklim değişikliğine bağlıyor.

Rusya Orman Koruma Kurumu’na göre, bu yıl Yakutistan’da 9 milyon 400 bin hektardan daha geniş bir alan yandı. Bu ölçek Portekiz’in topraklarından daha büyük bir alana denk geliyor.