Katıldığı ekonomiyle ilgili bir toplantıda konuşan Rusya lideri Vladimir Putin, "Enflasyonu kontrol altına alabildik. Yıllık enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 17.4 seviyesindeydi. Mayıs ayının ikinci yarısından sonra fiyat artışları durdu. Şu an (haftalık) enflasyon sıfırda” şeklinde bir açıklama yaptı.

"İŞSİZLİK DE GERİLEDİ"

Rusya’daki resmi işsizlik oranının da ülkede şimdiye dek görülmüş en düşük seviyeye gerilediği iddiasında bulunan Putin; ülkesindeki işsizlik oranının nisan ayında, kayıt tutulduğu süre boyunca görülmüş en düşük seviye olan yüzde 4’e düştüğünü kaydetti. Putin bu oranın bugünün şartlarında önemli bir başarı olarak kayda geçmesi gerektiğini dile gteirdi.

Putin “İşsizlik oranı nisan ayında tarihte görülmüş en düşük seviyesine indi, mayıstaysa resmi işsizlik oranı büyümemekle sınırlı kalmadı, geriledi de” diye konuşarak, hükümetin ekonomik parametleri kontrol altında tutmaya devam edeceğini vurguladı.

REUTERS'E GÖRE RUSYA'DA ENFLASYON 

Öte yandan Reuters'ın aktardığına göre Rusya'nın Nisan ayındaki enflasyon oranı yüzde 17.83 olarak açıklanmıştı. Rusya Merkez Bankası’nın tahminlerine göre ise ülkede yıllık enflasyon oranının 2022’de yüzde 18 ila 23 seviyesinde gerçekleşmesinin bekleniyor.