Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Kağıthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin arazisinin Kağıthane Belediyesine devrini Meclis gündemine taşıyarak Millî Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu. Özdemir, Özdemir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Tüm paydaşların karşı çıktığı bu girişimden vaz geçilmeli, gerçekten gerekli ise okulun güçlendirilmesi veya yerinde yenilenmesini seçenekleri değerlendirilmelidir" dedi.

"ÇOK CİDDİ BİR BELİRSİZLİK"

"İstanbul'da 33 yıllık köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Kağıthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin arazisinin Kâğıthane Belediyesi tarafından ısrarla belediyeye tahsisi istenmektedir” diyen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Laboratuvarları ve atölyeleriyle birçok üniversitenin sahip olmadığı kaynaklara sahip olan okul, İstanbul genelinde en ön sıralardaki meslekî eğitim kurumlarından biridir. Ortada yeni bir okul projesi dahi yokken okul binaları deprem riski nedeniyle yıkılacak, okulun kurumsallığı yok edilecek ve arazisi de belediyeye verilecektir. Diğer yandan, öğretmenler, okul idaresi ve veliler, bu kararla çok ciddi bir belirsizlikle karşı karşıya kalacaklardır."

"OKULUN GÜÇLENDİRİLMESİ VEYA YERİNDE YENİLENMESİ SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

Millî Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan Özdemir, “Başta Okul Aile Birliği, öğrenciler, eğitim sendikaları olmak üzere tüm paydaşların karşı çıktığı bu girişimden vaz geçilmeli, gerçekten gerekli ise okulun güçlendirilmesi veya yerinde yenilenmesi seçenekleri değerlendirilmelidir” dedi.