Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya katıldığı “Terörle Mücadele Daire Başkanlığımızca 15 Mart 2022 tarihinde Youtube kanali üzerinden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincanı’nın, çok sayıda aranma kaydı bulunan firari FETÖ mensubu Erkam Tufan Aytav’ın yayınladığı programa katılması sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleriyle Financı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti. 'Sağlık-emek hakkı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini' bildiren TTB'nin açıklamasında, "Kamuoyuna yönelik, isim belirterek yapılan açıklama istisnai olmakla kalmayıp suç duyurusu yapıldığının duyurulması, adeta hüküm kurup infaz etmek amacını ortaya koymaktadır" denildi. 

"SUÇ DUYURUSUNUN NEDENİ BEYANLAR DEĞİL, BU PROGRAMA KATILMIŞ OLMASI"

TTB açıklamanın devamında şunlara yer verdi:

"Kamuoyuna yapılan açıklamada, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın demeç verdiği kişi hakkında arama kararları bulunduğundan söz edilmekle birlikte, hakkında suç duyurusunda bulunulan Şebnem Korur Fincancı'nın eylemine dair bir açıklama da yoktur. Anlaşılan o ki suç duyurusunun konusu, yayındaki beyanlar değil, bu programa katılmış olmasıdır. Burada Basın Kanunu ve ilgili mevzuata göre yayın yoluyla işlenen suçlarda, suçun bizzat yayını oluşturan sözler ve görüşlere ilişkin olmasına dair genel kuralın dışına çıkıldığı anlaşılmaktadır."

"LEKELENMEME HAKKININ İHLALİDİR"

"Kamuoyuna yönelik, isim belirterek yapılan açıklama istisnai olmakla kalmayıp suç duyurusu yapıldığının duyurulması, adeta hüküm kurup infaz etmek amacını ortaya koymaktadır. Bu da Anayasa ile korunan lekelenmeme hakkının ihlali demektir. Bu nedenle hukuka aykırı eylemleri nedeniyle, mevzuat ile kendilerine verilen hakların korunmasına dair görevin eylemli olarak ihlali sonucunu doğuran bu açıklamadan kaynaklı tüm hak ihlallerinin giderilmesi için gereken her türlü adım atılacaktır."

"HER TÜRLÜ OYALAMA, GÖZ KORKUTMA ÇABALARINA KARŞI HEKİMLERİMİZ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI"

"Emeğimiz ve geleceğimiz için mücadelemizin bu kadar güçlü yürütüldüğü bir süreçte hukuksal olarak karşılığı olmayan suçlamalar ile başkanımız nezdinde Birliğimizin saygınlığını zedeleme çabaları beyhudedir ve yükselen sağlık-emek hakkı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimiz de bilinmelidir. 14-15 Mart 2022 tarihlerinde emeğimizin karşılığını almadaki kararlılığımızı, yakın tarihin en yoğun katılımlı “Büyük G(ö)REV”iyle, bizleri görmezden/duymazdan gelenlere bir kez daha gösterdik. Her türlü oyalama, kandırma, göz korkutma çabalarına karşı hekimlerimiz bir bütün olarak, emeğine ve geleceğine sahip çıkmayı G(ö)REV bilmiştir."