Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın enerji ve dış ticaret konularını görüşmek ve anlaşma imzalamak üzere aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bölge ülkelerini ziyaret edeceği 3 hafta önce basına yansımıştı. AFP’nin haberine göre Selman, Türkiye’ye 22 Haziran Çarşamba günü gelecek.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın Türkiye, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün ve Mısır'a bölgesel ve uluslararası meseleleri tartışacağı, enerji ve ticaret anlaşmaları imzalayacağı bir gezi planladığı duyurulmuştu.

KAŞIKÇI CİNAYETİNİN ARDINDAN İLK ZİYARET

Ziyaret, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmesinin ardından Muhammed bin Selman’ın Türkiye’nin de dahil olduğu bölge ülkelerine ilk ziyareti olacak. Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmüştü. Cinayetin, Suudi yetkililerin emriyle gerçekleştiği ileri sürülmüştü. Daha sonra Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredilmişti.

Erdoğan daha önce iktidar yetkililerince Kaşıkçı’nın ölüm emrini verdiği iddia edilen Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la da görüşüp kucaklaşmıştı.