AKP'ye yakınlığı ile bilinen ORC Araştırma'nın başkanı Mehmet Pösteki, gazeteci Nevşin Mengü'ye konuştu ve son anketleri hakkında bilgi verdi. 2023 seçimlerinde Erdoğan'ın aday olmaması durumunda AKP kulislerinde Hulusi Akar adının ön plana çıktığını ifade eden Pösteki, DEVA'nın depara kalktığını, HDP'nin oyunun da daha yüksek olduğunu dile getirdi. Gazeteci Nevşin Mengü, YetkinReport'ta yayınlanan yazısında, ORC Araştırma'nın son anket sonucunu şöyle aktardı: "AKP %31,9, CHP %25,9, İYİ Parti ,1, MHP %9,4, HDP %8,1, DEVA %4,7 ve Gelecek %2,9." ORC’nin anketinde, MHP’nin oyunun diğer anketlerde göründüğünden yüksek olması ve DEVA partisinin yükseliş grafiği yakalaması öne çıkıyor. 

"ERDOĞAN İYİ, ÇEVRESİ KÖTÜ" GÖRÜŞÜ

Mengü, ORC Başkanı Pösteki'nin AKP oylarındaki erimeyi, öncelikle iletişim stratejisinin yanlışlığına bağladığını belirterek, "5 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında öldürülen AKP iletişim strateji Erol Olçok dönemini hatırlatıyor. AKP’nin tek sonunu iletişim stratejisi mi? Emin değilim. Pösteki, Erdoğan’ın çevresindeki dar çevrenin gerçek haberleri ve olan biteni Erdoğan’dan sakladığı onu yanlış yönlendirdiği görüşünde. ‘Erdoğan iyi çevresi kötü’ görüşünün ötesinde, tarihte her saraya çıkan/kapanan (saraya çıkınca kapanmak da kaçınılmaz oluyor) liderin aynı sonuçla karşı karşıya kaldığını görüyoruz." diye yazdı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN HULUSİ AKAR'IN ADI GEÇİYOR

Nevşin Mengü, "Erdoğan herhangi bir nedenle 2023 seçimleri için aday olmazsa kim olur?" sorusuna yanıt olarak ise Pösteki’nin Hulusi Akar’ın adını verdiğini aktardı. Mengü şu satırları yazdı: "Pösteki, Suriye, Libya, Azerbaycan operasyonlarından sonra Akar’ın adının öne çıktığını, tabanda güven ve takdir kazandığını söylüyor. Herhalde Akar, Erdoğan’ın aday olmak istememesi ya da olamaması durumunda, partiyi değil de devleti temsil edecek, parlamenter sisteme olası bir dönüş durumunda siyaset üstü olabilecek bir figür gibi görülüyor."