Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla Cuma günü Washington'da bir görüşme gerçekleştirecek olan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Diğer ülkeler çatışmanın dışında kalmalı, bu çatışmaya yakıt sağlamamalı, silah sistemi ya da destek olmamalıdır" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Pompeo, dış müdahalelerin durdurulması çağrısında bulundu. AA'nın aktardığı habere göre, Bakanlıkta uluslararası gelişmelere ilişkin basın brifingi düzenleyen Pompeo, Cuma günü Washington'da Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili sorulara yanıt verdi. Karabağ'daki çatışmaların durdurulmasına dair ateşkes girişimlerinin başarısız olduğunu belirten Pompeo, Avrupa ülkelerinin ABD'den Karabağ'daki çatışmaları durdurmasını ve tarafları ateşkesin sağlanması noktasında uyarmasını istediğini kaydetti.

"DİĞER ÜLKELER ÇATIŞMANIN DIŞINDA KALMALI"

Pompeo, "Diplomatik olarak oldukça karmaşık bir durum. Diğer ülkeler çatışmanın dışında kalmalı, bu çatışmaya yakıt sağlamamalı, silah sistemi ya da destek olmamalıdır. Herkese uyan potansiyel diplomatik çözüm bu şekilde sağlanabilir" ifadelerini kullandı. Azerbaycanlı ve Ermeni mevkidaşlarıyla yapacağı görüşmede de bunlara vurgu yapacağını dile getiren Pompeo, şöyle devam etti: "Görüşme sırasında alandaki durumu onlardan dinleyerek ne yapabileceğimizi anlamaya çalışacağız. Burada sadece ABD'nin çıkarlarını değil, her iki tarafın çıkarlarını da düşünüyoruz."