Rambo lakaplı Okan Güler'in, polisler tarafından darp edildiğini iddiasının gerçeğini yansıtmadığını belirten İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Güler'in 'kasten yaralama' ve 'suç uydurma' suçlarından gözaltına alındığını duyurdu.

Kadıköy'de polisler tarafından darp edildiğini iddia eden 53 yaşındaki Rambo lakaplı Okan Güler'in sosyal medyada paylaşımlarına karşı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ile beraber olay gününe dair güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanarak, herhangi bir darp olayının yaşanmadığı ve Güler'in gözaltına alındığı duyuruldu. Kamuoyunda Rambo Okan olarak da tanınan Okan Güler, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Boğa Meydanı'nda bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından darp edildiğini söyledi. Bir video çekip sosyal medyada paylaşan Güler, 4 polis tarafından darp edildiğini söyleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım istedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

DHA'nın aktardığı habere göre, Güler'in sosyal medya paylaşımın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olay gününe dair güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak cevap verdi. Görüntülerde Güler'in, polislerin yanına gelerek video çekip sohbet ettiği ve darp olayının yaşanmadığı gözüküyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Görevlilerce yapılan çalışmalarda; bahse konu olay ile ilgili elde edilen kamera görüntüleri incelemesinde O.G. isimli şahsın saat 17.51 sıralarında Boğa Meydanı'nda bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevlilerimizin yanına gelerek konuştuğu ve görevlilerimizle video çektiği, sonrasında ise yürüyerek uzaklaştığı ve herhangi bir darp olayının yaşanmadığı tespit edilmiş, ayrıca videoda belirtilen iddialar ile ilgili gerekli işlemlerin yapılabilmesi için şahsa ulaşılmış ve şahsın Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde doktor raporu alınmış, alınan raporda herhangi bir darp izine rastlanmadığı tespit edilmiş ve şahıs 'kasten yaralama' ve 'suç uydurma' suçlarından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."