Ankara’da Çağatay Aksu ve Berk Akand tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürülen Şule Çet cinayeti davasının avukatlarından Umur Yıldırım’ın, ayrıldığı kadını darp ettiği ortaya çıktı.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre stajyer avukat olan kadın, bir süre önce ayrıldığı Yıldırım’ın kendisini darp ettiğini belirterek şikâyetçi oldu.

Yıldırım, olayla ilgili olarak poliste ifade vermezken, savcılıkta ifade vereceğini bildirdi. Tanık olarak ifade veren ortak arkadaşları ise ifadelerinde Yıldırım’ın, kadını darp ettiğini doğruladı.

Kadın, ayrıldığı Yıldırım’ın, arkadaşı ile yaşadığı eve 28 Temmuz’da gelerek konuşmak istediğini söylediğini, arkadaşlarının kendilerini yalnız bıraktığını, konuşmaya başladıklarını, sonrasında tartıştıklarını, bu tartışmadan sonra ise Yıldırım’ın kendisini darp ettiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddet davalarında avukatlık yapan Yıldırım, Diyarbakır’da bir polisin öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan kişinin işkence gördüğüne dair görüntüleri paylaşmış ve tepki çekmişti.