Hasanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yunus Emre Örs (39) Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte kaldığı evde beylik silahı ile intihar etti. Örs'ün yakınları ve ailenin avukatı ile görüşen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, çarpıcı iddiaları köşesinden paylaştı.

Pehlivan'ın aktardığına göre çevirmede AKP'li bir vekilin oğlunun arabasını arayan Örs, görev yaptığı yerden sürüldü. Sürüldüğü yerde de mobbinge maruz kalan Örs, intihara sürüklendi. Pehlivan'ın konuyla ilgili yazdıkları şöyle:

"Diyorlar ki: Çevirmeye takılan bir AKP milletvekilinin oğlunun arabasını ararken tartışma çıkmış. Aramaya itiraz eden milletvekilinin oğlu onu Kadirli’den Hasanbeyli ilçesine sürdürmüş. 

Diyorlar ki: Bir tutanakta değişiklik yapılması için AKP milletvekilinin yeğeni tarafından baskı görmüş. Hatta karakol basılmış, Yunus Emre Örs havaya ateş açmış. Bunun üzerine silahı elinden alınmış. 

Diyorlar ki: Sürüldüğü Hasanbeyli ilçesinde ciddi bir mobbinge maruz kalmış. Psikolojisi bozulmuş, ilaç kullanmaya başlamış. Hatta üzerindeki baskı öyle bir hale gelmiş ki polis memuru o ilaçlarla intihar teşebbüsünde de bulunmuş."

ARKADAŞLARI ÇOK ŞEY BİLİYOR

Örs'ün arkadaşlarının çok şey bildiğini söyleyen Pehlivan, şunları yazdı:

"Ailesi Örs’ün ölümünden şüphe ediyor. İzni bitip işe başladığı gün alnından vurarak kendisini öldürdüyse çocuklarını buna sürükleyen nedenleri sorguluyorlar. 

Ve gördüm ki kendilerini sahipsiz hissediyorlar. 

Yunus Emre Örs’ün silah arkadaşları çok şey biliyor, konuşsalar bu şüpheli ölümün perde arkası aralanacak."