'Kelime Oyunu' isimli yarışma programının sunucusu Ali İhsan Varol ve tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan'ın ifadeleri, İzmit Pişmaniyesi Koruma ve Yaşatma Derneği'nin tepkisini çekti. Dernek Başkanı Mustafa Şahin, pişmaniyeyle ilgili söylemleri nedeniyle sunucu Varol ve tarihçi yazar Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"İZMİTLİLER BUNU YEMEZ, SATARIZ BİZ BUNU"

Sunucu Ali İhsan Varol, Kelime Oyunu isimli yarışma programında, “İzmitliler bunu yemez, satarız biz bunu. Yoldan geçenden vergi alalım” ifadelerine yer verdi. Tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan da sosyal medya hesabından, “Hiçbir İzmitli pişmaniye yemez arkadaşlar, sizi kekliyorlar. Pişmaniye İzmit’in yoldan geçenleri vergilendirmek için bulduğu bir metottur...” paylaşımında bulundu.

"HADSİZLERİ HADDİNİ MEDENİ BİR ŞEKİLDE BİLDİRMEYE DAVET EDİYORUZ"

Özgür Kocaeli'nin haberine göre, İzmit Pişmaniyesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Şahin, Varol ve Gürkan'la ilgili 21 Mart Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Şahin, "Bu kent insanlarını kentine ve pişmaniyesine sahip çıkmaya, Pişmaniyeciler Derneği olarak şikayet başvurusunda bulunacağımız zaman yanımızda olmaya ve bu hadsizlere haddini medeni bir şekilde bildirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.