Geçtiğimiz sezonu Volkan Demirel yönetiminde tamamlayan ve sezon sonu genç teknik adamla yollarını ayıran Karagümrük büyük bir sürprize imza attı. 43 yaşındaki Andrea Pirlo, anlaştığı Fatih Karagümrük için İstanbul'a geldi.

Fatih Karagümrüğk ile 1 yıllık sözlşeme imzalayan Pirlo için kulüpten şu açıklama yapıldı: "Dünyaca ünlü futbol adamı son olarak Avrupa'nın en önemli kulüplerinden Juventus'u çalıştırdı. Juventus'la Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Pirlo, 1 Temmuz'da başlamak üzere kendisini 1 yıllığına Karagümrüklü yapan sözleşmeyi imzaladı. Teknik Direktörümüz Andrea Pirlo'ya hoş geldin diyor, kendisine başarılar diliyoruz."

JUVENTUS İLE İTALYA KUPASINI ALDI

Andrea Pirlo, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ilk olarak kısa bir süre de olsa Juventus'un U23 takımında görev aldı. Daha sonra A takımın başına geçen 43 yaşındaki Pirlo’nun idaresindeki Juventus, Serie A'yı dördüncü sırada tamamlarken, Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkının yanı sıra, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı da kazandı. Juventus'un başında 52 karşılaşmaya çıkan İtalyan çalıştırıcı, maç başına 2,15 puan ortalaması yakalamıştı. Ancak Juventus'un geçtiğimiz sezonu Milan, Inter ve Napoli'nin arkasında tamamlaması, teknik direktörlük koltuğuna Massimiliano Allegri'nin getirilmesiyle sonuçlanmıştı.