Petrolün (Brent) varil fiyatının 120 doları geçmesi ve doların 16,55 TL olması üzerine dağıtım firmaları akaryakıt mamûllerinde yeni zam için hazırlık yapmaya başladı.

Motorin fiyatlarına bu hafta da 93 kuruş zam yapılacak. Motorin fiyatı bazı şehirlerde 27 Türk Lirası’nı geçecek.

9 Haziran Perşembe saat 00.01’den itibaren geçerli olacak zamlı tarife ile motorinin litresi İstanbul’un Avrupa yakasında 25,88 TL’den 26,81 TL’ye yükselecek.

Motorin Ankara’da 26,92 TL’den, İzmir’de 26,93 TL’den, Adıyaman’da 27,13 TL’den satılacak. Motorinin litre fiyatı Hakkari’de ise, 26,45 TL’den 27,38 TL’ye çıkacak.

Petrol piyasasında Suudi Arabistan'ın Asyalı müşterilerine yaptığı zam gündemde ilk sıralarda yer aldı.

SUİDİ ARAMCO ZAM YAPTI

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco, Asyalı müşterilerine sunduğu petrolün varilinde 2,10 dolar zam yaptı.

Böylelikle gösterge petrolün üzerinde 6,50 dolarlık fiyat farkı oluştu. Piyasada beklenti 1,50 dolarlık bir zam yapılması yönündeydi. Petrol piyasaları dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'deki salgın önlemlerinin gevşetilmesi yönündeki kararları da yakından izliyor.

BENZİN VE OTOGAZ ŞİMDİLİK LİSTEDE YOK

Koç Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi’nin (TÜPRAŞ) rafineri çıkış fiyatındaki artışı dikkate alan akaryakıt dağıtım firmaları pompa fiyatındaki artışa dair bayilerini bilgilendirdi.

Petrol Ofisi, OPET, BP, Shell, TOTAL, Aytemiz, ALPET, Lukoil, Kadoil, SunPet, Milangaz ve Türk Petrol (TP), “Zamlı tarife için hazırlık yapın.” mesajı gönderdi.

Mesajda benzin ve “otogaz” diye bilinen sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) için şimdilik herhangi bir fiyat değişikliğinin olmadığı, motorinde zam tutarının petrol fiyatının seyrine göre değiştirilebileceği belirtildi.