ANKARA (AA) - Petrol Ofisi, binek araç motor yağları markası "Maxima" ile Türkiye Ralli Şampiyonası'nın isim sponsoru oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Bugünden Yarına Hazır" vizyonuyla sporun farklı alanlarına yatırımlarını sürdüren Petrol Ofisi Grubu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile üç yıllık bir anlaşmaya imza atarak, Maxima binek araç motor yağları markası ile Türkiye Ralli Şampiyonası'nın isim sponsoru oldu.

Bu iş birliği ile Maxima, Petrol Ofisi'nin otomotiv sektörüne olan katkısını yüksek teknolojili ürünler sunmanın ötesine taşıyarak Türkiye'deki otomobil sporlarının gelişimine de katkıda bulunmasını sağlayacak.

14 - 16 Nisan tarihinde Bodrum Rallisi ile başlayacak Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, Muğla, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul, Aydın ve 100. Yıl Rallisi'nin yapılacağı yeni bir ilde düzenlenecek toplam yedi yarıştan oluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Grup Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu, ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasında sporun kritik bir rol oynadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz de madeni yağlar sektöründeki liderliğimizi 13. yıla taşıdığımız bu dönemde, yarınlarımız için yaptığımız sosyal yatırımlarımıza ruhunda dayanıklılık, dinamizm ve performans olan ralli sporunu da dahil ederek Maxima markamız ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nın isim sponsoru olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle Türkiye'de motor sporlarına büyük katkı sağlayan TOSFED'e, TOSFED'in kıymetli başkanı Eren Üçlertoprağı ve yönetim ekibine de kalpten teşekkürlerimizi sunuyorum."

Petrol Ofisi Pazarlama Direktörü (CMO) Sinan Seha Türkseven de, "Sektöründe birçok ilke imza atan Maxima madeni yağları tüketicinin gözünde performans ve kaliteyi temsil ediyor. Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi POTEM'de geliştirdiğimiz Adaptech teknolojisi ile yenilediğimiz ve ralli ruhuyla mükemmel bir uyum sağlayan Maxima ile sporculara ve ralli severlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyoruz. Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın heyecan dolu anlarını izlemek için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.