Kocaeli’nde bulunan Portakal Plastik Üretim Pazarlama A.Ş.’de işçiler Petrol-İş Sendikası’nda örgütlenmesinin ardından işyerinde 27 Mayıs 2022 tarihinde yetkiyi aldı. İşveren, yetki başvurusunun ardından TİS masasına oturmaya kabul etti ancak bir süre sonra sendikadan bağımsız maaş artışı teklifinde bulundu. Sendikaya üye işçiler, buna karşı dün uyarı eylemlerine başladı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Yetkiyi başvurduğumuzda işveren itiraz etti. İşveren, masaya oturacağı zaman TİS taslağı sunduk, iki kez TİS görüşmeleri oldu. Bu süreçte işveren, ‘2023 asgari ücret belirlendikten sonra imzalarız’ dedi. Ancak, işveren sözünden caydı. 2023 asgari ücrete yapılan zam oranı açıklandıktan sonra işveren masaya gelemeyeceğini, mahkeme kararından sonra görüşebileceklerini, mahkeme kararını beklediğini söyledi.

Bunun üzerine bugün uyarı eylemleri başladı. Bizim taleplerimiz; enflasyon artı yüzde 30 zam, sosyal haklar, maaş ikramiyeleriydi. Bu başlıklar müzakere edilecek tekliflerdi. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele devam edecek.”