Küresel et tüketimini azaltma hedefiyle yola çıkan PETA, et tüketen erkeklerin seks yasağına tabi tutulması gerektiğini

Almanya merkezli PETA, söz konusu tezini PLOS One isimli bilim dergisinde yayınlanan bir akademik makaledeki verilere dayandırıyor. Zira makaleye göre erkekler, ağırlıklı olarak daha fazla et tüketmeleri nedeniyle, kadınlara göre yüzde 41 oranında daha fazla sera gazı emisyonundan sorumlu.

'Dünyayı kurtarkmak için seks grevi başlatma' çağrısında bulunan PETA, kadınlardan et ürünleri tüketen erkeklerle seks yapmayı reddetmelerini istedi.

Örgütün 'PETA, et yiyen tüm erkeklere yönelik seks yasağı çağrısında bulunuyor: Erkeklerin beslenme düzeni, kadınlarınkine göre yüzde 41 oranında daha fazla sera gazı üretiyor' başlıklı açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

"Bu tipleri hepimiz biliyoruz; ellerinde bira şişeleri ve mangal maşaları olan, 700 euroluk ızgaralarında 70 sosis pişiren banliyö babaları. Ziyaretçilerin sofraya eklediği kabağa şüpheyle bakarlar ve isteksizce 'hoşgörürler'. Almanya'nın 'mangal ustaları'nın, erkekliklerini kendilerine ve hemcinslerine et tüketerek kanıtlamaları gerektiğine inanması sadece hayvanlara zarar vermekle kalmıyor. Artık toksik erkekliğin iklime de zarar verdiğine dair bilimsel kanıtlar var. Bu nedenle, erkekler için kadınlara nispeten yüzde 41 oranında daha yüksek bir et vergisi uygulanmalıdır. Erkeklere yönelik seks veya üreme yasağı da yerinde görülmelidir. Hala mangalda et pişiren ve yaşanılabilir bir gezegende geleceği olacak çocuklar yetiştirmek isteyen babalara, ücretsiz Veganstart programımıza katılmalarını ve hayat tarzlarını değiştirmelerini öneriyoruz."