Buldan'ın açıklamaları şöyle:

“HDP demokratik siyasetin onuru ve yüz akıdır, karşımıza dev dalgalar çıksa da bu gemi demokrasinin kıyısına mutlaka ama mutlaka ulaşacaktır. Çünkü bizim rotamız bellidir, yol haritamız nettir, demokrasidir. Türkiye'yi içine sürüklendiği bu alaca karanlıktan kesinlikle kurtaracağız.”

"Geçen hafta biliyorsunuz AYM kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması yönündeki başvurumuzu reddetti. Ret gerekçesi elbette ki rinkar politikasıdır, AYM'nin bu kararı sarayın baskısı altında aldığını çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisindedir, o yüzden kapatma davasına hazine bulmuş gibi dört elle sarıldıklarını hep birlikte gördük ve buna tanıklık ettik. Bunlar o kadar kirli ki; hazine yardımının kesilmesi için emniyet aracılığıyla bir günde bir gizli tanık buldular, icat ettiler."

HDP'nin hazine yardımına bloke kararı koydu, tam bir tezgah sevgili arkadaşlarım, tam bir organize işler.

Hakimleri, kolluk güçlerini, valileri, imamları, bürokratları seçim kampanyasında turuva atı gibi kullanan AKP-MHP bunlarla yetinmemiş olacak ki gizli tanıkları da seçim kampanyasına kattıklarını hep birlikte görüyoruz. İşleri gizli tanıklara kalmış durumda sevgili arkadaşlarım, çünkü ellerinde gerçekle alakalı hiçbir şey olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

İşte HDP kapatma davası Türkiye'nin tam bir özetidir aslında. Bu kumpaslar sarkacı iktidarın Türkiye'ye yerleştirmek istediği rejimin en net rontgenidir. HDP'ye yönelik kumpaslarından beslenmek isteyenlere diyorum ki; size buradan bir ekmek asla çıkmayacaktır ve AYM de, iktidarın küçük ortağı da şunu iyi bilsin ki sizin siyasetiniz çökecek. HDP daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. HDP öyle sizin sandığınız gibi küçük bir lokma değildir ve boğazınızda kalacak bir lokmayla uğraşmaktan bir an önce vazgeçin.

Seyit Rıza kendisine tuzak kuranlara sizin hilelerininizle baş edemedim demişti, ben de buradan diyorum ki Kürt halkı ve dostları sizin hilelerininizle de faşizmininizle de baş edecek, tuzaklarınızı bir bir bozacak. HDP'siz bir seçim süreci tasarlayanlar bilsin ki tasarımlarınız çöp olacaktır, biteceksiniz, tüketeceksiniz, siyaseten silinip gideceksiniz. Zaten oylarınız da günden güne erimekte. Sandıklarda herkesin göreceği bir şekilde mum gibi eriyecektir.

Üçüncü kez aday olamazsın Erdoğan, meşru değildir.