Hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Peker, tutukluyken eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın "kumar oynadığı" ve "dayak yediği" görüntüleri elinde bulundurduğunu, bu sayede Yılmaz'dan 5 milyon dolar alarak serbest bırakıldığını öne sürmüştü.

PEKER'İN İDDİALARI

Peker, bahsi geçen parayı ortak akrabaları olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını söylemişti:

"Anlaşma sağlandı. İlk 2,5 milyon dolarını peşin aldım. Kalan 2,5 (milyon) doları da ortak akrabamız olan Zafer Salman vasıtası ile teslim aldım (paralar Mehmet Cengiz tarafından Zafer Salman’ın hesabına gönderildi, bir kısmı da Zafer Salman’a elden teslim edildi) O dönem Mesut Yılmaz’ın yakını olan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başsavcısı olan Engin Baltacı’nın organizasyonu ile tahliye edildim."

4 İSME 11 AYRI SUÇLAMA

Söz konusu iddiaların ardından Halkın Kurtuluş Partisi harekete geçti. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, Sedat Peker, Mehmet Cengiz, Peker ve Cengiz'in akrabası Zafer Salman ile dönemin DGM Başsavcısı Engin Baltacı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatı Çolak tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı'nın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "zimmet", "irtikâp", "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi", "kaçmaya imkan sağlama", "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi", "nüfuz ticareti", "nitelikli yağma", "şantaj" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarını işlediklerini iddia etti.

Çolak, dilekçede Peker, Cengiz, Salman ve Baltacı hakkında soruşturma yürütülerek, haklarında ivedilikle iddianame hazırlanmasını ve kamu adına dava açılmasını talep etti.