Pegasus’ta örgütlenme çalışması yürüten Nakliyat-İş Sendikası’nın Başkanı Ali Rıza Küşükosmanoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Temmuz’un başından bu yana 19’u sendikalı olmak üzere 42 kişi işten çıkarıldı. 

"PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ" GEREKÇESİ

Cumhuriyet’ten Olcay Büyüktaş’a konuşan Küçükosmanoğlu, işçilerden birinin Pegasus uçağının yaptığı kaza sırasında başarılı müdahalesi nedeniyle plaket almasına rağmen “performans düşüklüğü” gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi. 

ÖNCE İSTİFA BASKISI

Sendika başkanı, pilotlara önce istifa baskısı yapıldığını, istifa etmeyenlerin çıkarıldığını aktarırken, çıkarılanlar arasında yabancı uyruklu pilotların da bulunduğunu belirtti. 

SENDİKA YÖNETİCİLERİ ENGELLENDİ

Küçükosmanoğlu’na göre, sendika örgütlenmesi belli bir aşamaya ulaştığında Pegasus CEO’su Mehmet Nane çalışanlara “geleceğin daha iyi” olacağını belirten bir mesaj gönderiyor ve ardından 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere aylık ücretlere yüzde 15 oranında zam yapılıyor. Öte yandan, sabaha karşı 03.00’te başlayıp 11.00’de biten vardiya gibi başka iş yerlerinde geçerli olmayan, işçinin aleyhine uygulamaların yapıldığını da ekledi. Bu arada, atılanların özel eşyalarının verilmesi için işçilerle birlikte Pegasus Genel Müdürlüğü’ne gitmek isteyen sendika yöneticileri, polis tarafından engellenmiş.