Fahiş elektrik zamlarının ardından faturasını ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesi'nin elektriği pazartesi günü kesilecek. Moda Sahnesi yetkililerinin Enerjisa'dan aldığı bilgiye göre, 7 Mart Pazartesi günü elektriği kesmeye geleceklerini söyleyen Enerjisa yetkilileri, "Bilet satıyorsunuz ödeyebilirsiniz" dedi.

ÖDEMİYORUZ!

Moda Sahnesi'nden yönetmen Kemal Aydoğan, fahiş elektrik faturasını ödemeyeceklerini tekrarladı “Bileti, 2 yılda 7 katına çıkardığınız elektriği tutarını ödeyelim diye satmıyoruz. Bunu aklınıza sokun önce. Ödemiyoruz!" dedi. Aydoğan, bugüne kadar üç kez arandıklarını, önce müşteri temsilcisi, ardından Bölge Müdürü’nün “faturayı ödemelerini, aksi halde elektriklerinin kesileceğini” bildirdiğini de sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Moda Sahnesi’nin yeni yılın ilk ayındaki elektrik faturası gelen fahiş zamlarla 7 bin liradan 20 bin liraya çıkmış, Moda Sahnesi bu faturayı ödemeyeceğini, ödeyemeyeceğini duyurmuştu. Şubat ayı faturası da benzer düzeyde gelmiş, Enerjisa “kesme ihtarı” göndermişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz hafta tiyatro temsilcileri ile bir araya gelerek “özel tiyatrolara fatura desteği sağlanabileceği” açıklaması yapmıştı. Ancak bu konuda somut bilgi verilmediği gibi, herhangi bir somut adım da atılmış değil.