HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Bizim başımıza gelenlerin yüzde 1’i şu anda iktidarı taşıyan AKP’nin başına gelse şu anda geride AKP diye bir şey kalmış olmazdı. AKP, mevki, makam, şan şöhret, yolsuzluk ile iktidarında servet ve makam devşirmeye çalışan bir anlayışın partisi. Bu anlayışın partisine böyle bir yönelim olduğunda o parti darmaduman olur” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadrosu, Türkiye’nin her bölgesinde yürütmeye çalıştıkları “HDP’liyiz her yerdeyiz” adı altında düzenlenen kampanyanın Gaziantep ayağı gerçekleşti. Ülkenin yanı sıra HDP’nin de sorun ve bu sorunların çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan toplantıya HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay  Hatimoğulları, HDP Milletvekili Alican Önlü ve partililer katıldı. 

"DİMDİK AYAKTAYIZ"

HDP’ye yönelik yapılan haksız suçlama ve saldırılara karşı dimdik ayakta durduklarını söyleyen HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Yalnızca iktidardan bahsetmiyorum topyrkün bu tekçi devlet anlayışı 6 yıldır bize saldırıyor. Gerçekten yaşadıklarımız dünyanın herhangi bir siyasi partisinin başına gelmiş olsaydı veya bizim başımıza gelenlerin yüzde 1’i şu anda iktidarı taşıyan AKP’nin başına gelse şu anda geride AKP diye bir şey kalmış olmazdı. AKP, mevki, makam, şan şöhret, yolsuzluk ile iktidarında servet ve makam devşirmeye çalışan bir anlayışın partisi. Bu anlayışın partisine böyle bir yönelim olduğunda o parti darmaduman olur. Ne mutlu ki bunca yaşadıklarımıza rağmen partiniz dimdik ayakta evet eksikliklerimiz var. Şunu da anlayışla karşılamanızı talep ediyorum, son 6 yıldır başımıza gelenlere baktığımızda bu eksikliklerin bir şekilde giderilmesi için ‘es’ verilen bir nokta da yok. Biz HDP olarak mesaimizin büyük bir bölümünü bize yapılan saldırılara ayırıyoruz. Oysa Türkiye’nin 3. büyük siyasi partinin görevi Türkiye’yi bu girdaptan nasıl çıkarırız diye çalışması gerekirken enerjimizin ciddi bir bölümünü bize karşı yapılan yönelimleri püskürtmek üzerine, direnme üzerine harcıyoruz” dedi. 

"HEPİMİZ GELİŞMELERİN FARKINDAYIZ "

İktidar ve ortağının tek adam rejimini kalıcılaştırmak için anayasal güvence sağlamak istediklerini belirten Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları,  “Bu ülkede devam eden faşist rejimin 2023’te başka bir vizyona geçeceğini hepimiz biliyoruz. Anayasal değişiklik bağlamında aslında hedefledikleri şey anayasayı değiştirecek bir çoğunluğu elde ederek rejimin bu gün fiilen devam eden uygulamalarını bir anayasal güvence altına alarak aslında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında bizlere sundukları tek adam rejimini kalıcılaştırmak ve tahkim etmek istiyorlar. Hepimiz bu gelişmelerin farkındayız” dedi. 

Partinin örgütlenmesinden sorumlu HDP Milletvekili Alican Önlüm ise, HDP’nin daha teşkilatlı ve koordine bir yapıda olması için çalışmaların devam ettiğini Türkiye’nin en büyük 3.siyasi partisine yapılan haksızlıkların son bulması gerektiğini söyledi.