Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin kimlik bilgileri açıklandı. Buna göre ölenlerin Mir Perwer, Emine Kara ve Abdurrahman Kızıl oldukları kaydedildi.

Paris Başsavcılığı, 69 yaşındaki saldırganın gözaltına alındığını açıkladı. Saldırganın 1953 doğumlu bir Fransız vatandaşı ve emekli bir tren kondüktörü olduğu bilgisini paylaşıldı.

Euronews'a göre bir görgü tanığı, "Yaşlı bir beyazın gelip Kürt kültür merkezine ateş ettiğini gördük, sonra yan taraftaki kuaföre girdi. Çalışanlarla birlikte restorana sığındık" dedi.

Saldırganın geçen yıl da Paris'teki bir göçmen kampına kılıçla saldırdığı açıklandı.

Paris Savcısı Beccuau, şu an için saldırının terör amaçlı olduğuna dair bir işaret bulunmadığını bildirdi.

Bu arada saldırı sonrası bölgede toplanan Kürtler olayı protesto etti. Polisin müdahalesi sonrası polisle göstericiler arasında çatışma yaşandı. 

Fransız medyasında, görgü tanıklarına dayandırılarak verilen haberlerde, saldırganın Ahmet Kaya Kültür Merkezi ile bir lokanta ve berber salonunu hedef aldığı duyuruldu. 

Poliste sabıkası olduğu belirtilen zanlı hakkında daha önce 8 Aralık 2021 tarihinde Paris'in 12. bölgesinde çadırlarda yaşayan göçmenlere kılıçla saldırıp, iki kişiyi yaralamak suçundan dava açıldığı ortaya çıktı. Bu kişinin adli denetim koşuluyla 11 gün önce şartlı tahliye edildiği belirlendi.

Zanlının 2016 yılında da yine ırkçı bir saldırıya karıştığı öğrenildi.

Olay hakkında Twitter'dan bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa'daki Kürtler Paris'in kalbinde menfur bir saldırının hedefi oldu. Düşüncelerimiz kurbanlar, yaşam mücadelesi verenler, onların aileleri ve sevdikleriyle birlikte. Cesaretleri ve soğukkanlılıkları için polisimize minnettarız" ifadelerini kullanarak saldırıyı kınadı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da Twitter hesabından saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kürt toplumu ve tüm Parisliler, aşırı sağcı biri tarafından gerçekleştirilen bu suikastların hedefi oldu. Kürtler nerede yaşarlarsa yaşasınlar, barış ve güvenlik içinde yaşayabilmelidirler. Paris, bu karanlık saatlerde her zamankinden daha fazla yanlarında” ifadelerini kullandı.

Fransa'da gerek sağ gerek sol partilerin temsilcileri de, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınadı.   

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 milyon oy alan İtaat Etmeyen Fransa hareketinin lideri Jean-Luc Mélenchon, saldırganın Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ni hedef aldığını belirterek, 'Artık yeter müttefikimiz olan Kürtlerin daha iyi korunması gerekir." dedi.

Sosyalist Parti temsilcisi Olivier Faure ise saldırının aşırı sağın ülkede ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını gösterdiği görüşünü dile getirerek, "Bu saldırı, aşırı sağın temsil ettiği tehlikeye karşı hepimizin uyanık olması gerektiğini ortaya koydu." dedi.