Malatya eski SSK Hastanesi’nin yerine yapılan Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binası inşaatının müteahhidi, inşaatı tamamlamadan ortadan kayboldu.

Eylül ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a ‘Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasını yapan müteahhittin işi bırakıp, gidip gitmediğini?’ sordu. Belediyeden cevap alamayan üyeler, çalışmaların durduğu inşaat önünde toplanıp açıklama yaptı.

İHALESİZ DAVET USULÜ İLE İNŞAAT

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın gerçekleri söylemediğini ifade ederek, “Burası daha önce TOKİ’ye verilmişti. O dönemde de Malatya’nın hastanesiz kalacağını belirterek, bu tasarruftan vazgeçilmesini istemiştik. Daha sonra bölge Yeşilyurt Belediyesi’ne verildi. Yeşilyurt Belediyesi bu alana Malatyalıların, Yeşilyurtluların parasıyla hizmet binası yapıyor. Kocaeli’nden gelen bir müteahhide buranın inşaat işi veriliyor” dedi.

‘FİRMA İŞİ BİTİRMEDEN PARASININ TAMAMINI ALMIŞ’

İhale yapılmadan davet usulü ile inşaatın 9,5 milyon liraya verildiğini anlatan Kiraz, “Kocaelili firma işini bitirmeden parasının tamamını alıyor. Meclis üyelerimiz sorduğunda belediye başkanı işin yüzde 80’inin bittiğini, firmanın da parasını ödediğini söylüyor” diye konuştu.

Başkan Çınar’ın belirttiği gibi inşaatın yüzde 80’ninin tamamlanmadığını, hatta hiç ilerlemediğini ifade eden Kiraz, “Daha katlar çıkılmamış, inşaat bitmemiş ama müteahhidin parası verilmiş, o da çekip gitmiş. İnsan biraz utanır, yüzü kızarır. Malatyalıların gözünün içine bakarak bu kadar kolay nasıl yalan söyleyebiliyorsunuz? Mecliste soruyoruz, cevap vermiyorlar veya böyle cevap veriyorlar. Gündeme getiriyoruz ‘bizi rezil ettiniz’ diyorlar. Biz mi sizi rezil ediyoruz, yoksa siz mi kendi kendinizi rezil ediyorsunuz? Bu kadar büyük bir ihale pazarlık usulüyle nasıl yapılır?” sorularını yöneltti.

‘İNŞAATTA SADECE KOLONLAR VAR’

Yeşilyurt Belediyesi’ndeki hem insan kaçakçılığını hem de kaçak müteahhit olayını ortaya çıkaran Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel ise “Neden Malatyalı bir firmaya değil de Kocaeli’nden bir firmaya ihaleyi verdiklerini sorduk. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da ‘İnşaatın yüzde 80’ini pazarlık usulü ile anlaştık, yüzde 20’sini sonra vereceğiz’ dedi. Yüzde 80’i demek bir inşaatın kabası biter, çatısı yapılır, sadece ince işleri kalır demek. Bu inşaatın sadece kolonları var” açıklamasını yaptı.