Papa Francis, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Irak'a gitti. Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, tarihte ilk kez Irak'a giden Papa oldu. Kalabalık bir koruma ve gazeteci heyetiyle Bağdat'a uçan Papa Francis, dört günlük gezisine başladı. Papa, havalimanında Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi tarafından karşılandı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'i taşıyan uçak Irak'ın başkenti Bağdat'a indi. Papa için havalimanında resmi bir karşılama töreni düzenlendi. Papa havalimanında Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi tarafından karşılandı. Papa Franscis, Irak Başbakanı El Kazimi ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Papa, havalimanından Irak’ın yöresel müzikleri eşliğinde karşılandı.

ALİ EL SİSTANİ İLE GÖRÜŞECEK

Papa yarın Irak'ın Necef kentine geçerek Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüşecek. Papa bu görüşmenin ardından İbrahim Peygamber'in doğum yeri olduğuna inanılan Ur Ovası'na giderek dinler arası bir toplantıya katılacak. Bu toplantıda "İbrahim'in çocukları" adlı bir dua etkinliğine katılacağı ifade edildi. Êzidîlerle de bir araya gelecek olan Papa, pazar günü ise Erbil'e geçerek Federe Kürdistan Bölgesi yönetimiyle bir araya gelecek. Ardından Musul'da 2014-2017 arasında çeşitli saldırılarda yıkılan kiliselerin yer aldığı, 4 Kilise Meydanı'nda savaş mağdurları için dua edecek. Papa, Musul'un ardından Irak'ta Hristiyan nüfus oranı en yüksek olan ve 2014'te IŞİD tarafından yaklaşık iki yıl boyunca işgal edilen Karakuş kentine gidecek. Karakuş'ta IŞİD tarafından tahrip edildikten sonra onarılan El Tahira Katedrali'ni ziyaret edecek. Papa Francis, bu ziyaretinin ardından 8 Mart'ta Vatikan'a geri dönecek.