Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türk halkı şunu öğrensin: Uzmanlık dalı olmayan, pandemi konusunda bir tek yayını bile bulunmayanlar ekranlardan halkı kandırıyor" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türk halkı şunu öğrensin: Uzmanlık dalı olmayan, pandemi konusunda bir tek yayını bile bulunmayanlar ekranlardan halkı kandırıyor" açıklamasında bulundu.

"HER SÖYLENEN DOĞRU KABUL EDİLMEMELİ"

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, televizyon ekranlarında koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulunan insanların 'her söylediğinin doğru kabul edilmemesi gerektiğini' söyledi.

"UZMANLIK ALANI DIŞINDA KONUŞMAMALI"

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Ceyhan, "Başında profesör, uzman doktor unvanı olanların her söylediği doğru kabul ediliyor. Bilim Kurulu'nun üyeleri de farklı branşlarda. Bunların bazılarının kartvizitlerinde ‘Bilim Kurulu Üyesi' olduğu yazılı. Bu çok yanlış bir şey. Herkesin bir uzmanlık alanı var. Uzmanlık alanı dışında konuşmamalı. Bilim Kurulu unvanı kullanılmamalı" değerlendirmesinde bulundu.