Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ni hedef alan açıklamalarına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sarayın bekçisi almış eline ipini, 'Asalım da asalım' diye Türk Tabipleri Birliği’ni linç etmeye uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs vaka sayılarında çelişkiler olduğunu ifade etti. Öztrak, Eylül ayının ilk günlerine göre ağır hasta sayısının yüzde 35 arttığına dikkat çekerek "Yoğun bakım doluluk oranımız nasıl düşüyor?" diye sordu. Öte yandan Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef göstermesine de değindi ve "Sarayın bekçisi de almış eline ipini, 'Asalım da asalım' diye, Türk Tabipleri Birliği’ni linç etmeye uğraşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"AĞIR HASTA SAYISI ARTARKEN, YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI NASIL DÜŞÜYOR?"

Sağlık Bakanlığı'nın yoğun bakım ve entübe edilen hasta sayılarını artık açıklamadığına dikkat çeken Öztrak, şöyle konuştu: "Salgınla ilgili açıklanan verilerin bir kısmı artık açıklanmazken, verilerde matematikle açıklamakta güçlük çektiğimiz bazı hususlar da dikkati çekiyor. Yoğun bakım ve entübe edilen hasta sayıları nedense artık açıklanmıyor. Eylül’ün ilk günlerinde Sayın Bakan, 'Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68' demişti. O günlerde ağır hasta sayımız ise 1,076 idi. Bugün ağır hasta sayımız 1,456. Ve Sağlık Bakanı 'Yoğun bakımda doluluk oranımız yüzde 66' diyor. Çok kısa sürede ağır hasta sayısı yüzde 35 artarken, yoğun bakım doluluk oranımız nasıl düşüyor?"

"KIŞ AYLARINDA NE YAPACAĞIZ"

Kış mevsiminin de yaklaştığını hatırlatan CHP'li Öztrak, şöyle devam etti: "Yine bu yüzde 66 doluluk oranı, sadece yetişkin yoğun bakım yatak sayılarını mı kapsıyor? Yoksa yeni doğan yoğun bakım yatak sayıları da bu hesaba dâhil ediliyor mu? Türkiye’de yoğun bakım yatak sayılarının yaklaşık üçte biri yeni doğan bebekler için. Salgınla mücadelede, yeni doğan yoğun bakım odaları kullanılamayacağına göre, mevcut doluluk oranlarıyla kış aylarında ne yapacağız? Bu ve buna benzer soruların açıklığa kavuşturulması gerekiyor."

"DÜNYA SALGINLA, ERDOĞAN VE BAHÇELİ DOKTORLARIMIZLA MÜCADELE EDİYOR"

Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir veri akış stratejisi oluşturması gerektiğini de vurgulayan belirten Öztrak, şu ifadeleri kullandı: "Tavsiyemiz yeni bir veri akış stratejisi oluşturulmasıdır. Bu verilerin bilimsel çalışmalara ve kamuoyu denetimine açık olmasıdır. Salgınla mücadelede ciddiyeti artırmamız gerektiği çok açık. Ama bakıyoruz, ülkeyi yöneten saray koalisyonu bu ciddiyetten çok uzak. Saray koalisyonun başı, salgın nedeniyle sadece halkı suçlarken, sarayın bekçisi de almış eline ipini, 'Asalım da asalım' diye, Türk Tabipleri Birliği’ni linç etmeye uğraşıyor. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor. Bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor. Bu nasıl bir akıldır? Bu nasıl bir mantıktır?"